Sunday, 9 October 2011

Hari Konvokesyen atau Hari kejadian

Salam.. Hari kejadian ni ayat kawan saya si hairi..kih2..hairi ni kelakar juge orgnye..so apa yg berlaku pada hari kejadian..sy seperti biasa lepas sampai sy akan cari makanan dulu..sape x mkn rugi ouh..buffet yg berharga rm15 satu kepala..so saya mkn sikit je nasi lemak sbb takut terber...kih2..so lepas mkn saya jaga n jemput hadirin utk masuk ke dewan..menggunakan skill saya sbgai PRO ketika bertugas di blood bank dulu..mmg saya suke duk depan2 pintu ni..tp apa yg mengharukan saya..en mansor ceo saya sendiri yg menolak wheel chair ibu bapa masuk kedewan..kalo lah ibubapa tersebut tahu die sorg naib presiden mesti terkezut..kih2..inilah nilai2 yg kite nk cari..so apa terjadi..sy ditugaskan menjadi usherer utk ahli akademik bg perarakan masuk n keluar dewan..so saya kena organized kan depa2 yg veteran...mmg agak payah nk layan karenah depa tp kite kena pandai..x leh terlalu strict sbb depa sume org tue..kih2..so layan jer..yg penting sumer masuk dewan dlm keadaan bergaya..so saya jalan mmg ikut gaya yg belajar dlm ergonomic..tp kelakarnye masa rehearsal ada staff tunjuk cara jaln tapi jalan die adalah jalan kawad..kih2..nasib baik la saya ada nornizam utk tgk cara saya jalan betul ke x ikut ergonomicnyer...so masa kt luar tu..ada lah KJ Shariah tanya saya "Ente dr mana"? ah sudah.. sy bukan ustaz saya cume ditugaskan baca doa..dlm hati nk je tiru citer karipap2 cinta..ana dr al-azhar..kih2 tp x tergamak..so sy sebut lah.. "Saya dr makmal Ferubatan" bunyilah arab2nye sikit..terkejut la depa..kih2 nk wat cmner dah CEO yg suruh setelah ditolak berkali2..so seperti biasa saya pon baca doa bile dh masuk dgn penuh syahdunyer..mmg rasa lain la hari konvo tu..sebak juge sy tgk ibubapa dtg dr jauh..sume nampak dlm keadaan x berada..so adalah satu kump.koir ni..student sini jugak..depa dendangkan lagu kasih ayah ibu..mmg sedih gile lagu tu..touching..saya mule2 buat2 sebak..last2 air mata saya berjurai..kesnye bile kamera fokus muke2 mak ayah org susah..mmg sedih..pastu ngan lirik semua...n saya perasan ramai yg menitiskan airmata..termasuk presiden sekali..mmg x tahan sebak...jadi moralnye disini,cintailah ibu bapa anda..gembirakan mereka selagi mereka ada..so lepas tu..kami mendapat pujian dr pihak pengurusan sbb majlis konvo kali ni paling terbaik setakat ini..ikut tentatif abes kul 2 tp kami manage setelkan semua kul 11.25 pagi..alhamdulillah..jadi agak2 korg saya kat mana lepas abes semua tu??mestilah saya kat buffet..utk tghari buffet berharga rm35 satu kepala.so saya duduk situ puas2 sehingga saya rasa saya mkn berbaloi ngan rm35 tu..meja tu saya duk lama tp org lain silih berganti sbgai peneman saya di meja tersebut..apalah nasib ustaz sulaiman...hehe

0 comments:

Post a Comment

Template by:
Free Blog Templates