Monday, 21 November 2011

How to diet & to go to the eating event like dinner..?

Asslamualaikum..pasti ramai yg berdiet pernah hadapi masalah ni..tgh kite ada aim,ada la dugaannya kan..nk berdiet tapi nk kena hadiri majlis kahwin la, dinner la..tapi bg yg amalkan diet atkins mudah..boleh je amik banyak ayam,ikan,daging asalkan rendah carb..tp masalahnye kat sini ada jugak kawan yg suruh amik nasi,mee hoon..nk tolak majlis org kan..so mcm mana?? ada tekniknye..
1) Amik juge mee hoon or nasi or carbo tapi dlm pinggan berlainan.. so tuan rumah nampak la kite amik nasi tu..pinggan lain kite letak la makanan atkins kite
2) Amik juge nasi tp kadar sikit jer..jgn mkn lagi..tp buat2 tipu mkn nasi tu..padahal x mkn pun nasi tu
3)Buat2 bz..alihkan percakapan n pandangan depa dr bercakap or stare at ur plate why not ckp pasal mende lain..
4)kalo semua cara x berjaya, kirenye spoilkan jelah diet aritu..kire cheat day..esok buat balik.. apa yg penting??KERJASAMA..ngeh2..apa yg penting kite nk applykan diet ni dlm kehidupan..dont call it a diet anymore call it lifestyle changing..GOOD LUCK!!
Bingkisan kali ini saya sediakan kerana students saya dipaksa makan mee hoon which is carbo when she is on her diet..

0 comments:

Post a Comment

Template by:
Free Blog Templates